Alliantievormingen of gelijkwaardig partnerschap

Vaak gaat het mis bij het bouwen aan een samenwerking tussen organisaties. 60% van alle alliantievormingen mislukt. Bouwen aan een gelijkwaardig partnerschap is vaak nog veel lastiger. Onze adviseurs hebben een trackrecord van 10+ jaar in het begeleiden van samenwerking tussen organisaties en teams. Onze inbreng leidt tot meestal tot een constructieve samenwerkingsrelatie. Dat komt onder meer door onze progressieve en innovatieve aanpak.

Wat is onze kracht?

Wij hebben verstand van coaching én de inhoud; 80% van de coaches in ons team heeft zelf IPM rollen vervuld in het fysieke domein en of doet dat nog steeds. Wij zorgen ervoor dat de urgentie tot samenwerking door iedereen gevoeld wordt en hier geen overtuigen meer aan te pas komt. Wij werken met een dashboard waarin onze resultaten zichtbaar zijn.

Onze innovatieve aanpak
Binnen het ruimtelijk domein zien wij altijd dat het opbouwen van een samenwerking begint bij risico’s indekken, afspraken maken en denken in (ramp)scenario’s. Dit dichtregelen van risico’s geeft schijnveiligheid. Samenwerkingsbegeleiding en alliantievorming gaat over veel meer dan dat. Als je wilt gaan trouwen stel je ook niet meteen de huwelijkse voorwaarden voor op. Daar is meer voor nodig.

Een samenwerking ontstaat door elkaar en elkaars belang beter te leren kennen en een gezamenlijke ambitie na te streven. Als je begint bij het opbouwen van een samenwerking met inhoud en heeft relatie veel meer kans tot slagen. Daarom ziet onze aanpak er zo uit:

  1. QuickScan: is de samenwerking kansrijk?
  2. Start met inhoud en ambitie, weet waarom jullie samenwerken.
  3. Leer elkaar goed kennen en creëer een nieuwe samenwerkingscultuur
  4. Heb je het juiste klimaat van samenwerken te pakken? Maak dan pas afspraken in contracten over governance, gezamenlijke verantwoordelijkheid, besluitvorming en escalatielijnen.

Dit is ook iets voor mijn organisatie?

Neem contact op met Eline Eussen om meer te weten te komen over teamcoaching via onderstaand formulier.
Je kunt natuurlijk zelf ook even contact met haar opnemen!

Privacy Policy(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.